Harapj egy Almát! – 0. cikk

Biztos ismeritek azt a mondást, hogy “Minden nap egy alma, az orvostól távol tartja.” Lassan három éve használok iPhone-t, lassan két éve iPad-et és kicsivel több mint egy hónapja használom első MacBook Pro-mat. Meggyőződve mondhatom, hogy “Minden nap Apple-el dolgozva, megóv a Pszichiátertől.”

Közel 20 éves Windows felhasználóként alig 1 hét alatt gond nélkül átálltam Mac-re. Többek között ezért is nem írtam újabb bejegyzéseket. Magával ragadott az újdonság varázsa. De most elhatároztam 1 hónapos MacErként, hogy írok egy cikksorozatot a MacBook-ról, az OS X-ről, a problémákról, azok megoldásairól.

Először is kezdjük az elején. Mint egy kisgyerek a karácsonyfa alatt, úgy bontogattam én is ki az első MacBook Pro-mat. Fültől-Fülig mosollyal az arcomon óvatosan nyitottam ki a dobozt, majd szépen lassan kiemeltem az Almás Gépet és bekapcsoltam. Rövid konfigurálást követően már használhattam is.

Ugyebár mindenki, aki Windowsról Macre tér át (azaz, azok, akik Mactértek), azoktól azt hallani, hogy Ég és Föld a kettő. És valóban az! És most itt nem csak arra gondolok, hogy milyen gyors, mennyire jól kivan találva a Spoolight kereső, hogy mennyire élvezet vele dolgozni. Ezt mindenki tudja, de azért természetesen ezekről is fogok írni. Én most főleg arra gondolok, hogy milyen problémákba ütközik az ember, ha Mactérni készül. Milyen szoftverek segíthetik az átállást? Ha használunk gyorsbillentyűket, akkor az Mac-en mennyire lesz más? Érdemes-e Office 2011 for Mac-et venni, vagy használjuk az Apple termékeit? Mennyiben különbözik a Apple Mail és az Office Outlook? Van-e magyar helyesírás ellenőrzés? És még sorolhatnám a kérdéseket, de tulajdonképpen egy-egy cikkben majd ezeket fogom boncolgatni.

Úgy hogy, nem is húzom tovább az időt!

Az első cikkben (a következőben) arról fogok írni, hogy ha a céges környezetünk megköveteli a Windows használatát, akkor azt a Mac gépünkön, hogyan tudjuk kényelmesen reprodukálni?

Leave a Reply